09.06.2017.

Показали су шта знају

У петак поподне 9. јуна, наставница Ана Маглица је за крај школске године организовала приредбу под називом: Покажи шта знаш! Ученици су имали прилику да покажу своје таленте у разним уметностима и вештинама. Приредбу је отворио хор са песмом "Маштарија". Водитељке програма, Александра Нађ из 6-2 и Анђела Миљевић из 7-1 веома су шармантно водиле програм, најављивале учеснике, необавезно ћаскале са сваким од њих појединачно, али су се и саме представиле као одлични интерпретатори поп музике. Водитељке су постављале питања о инструментима на којима свирају, шта је важно за свирање датог инструмента, да ли су освајали неке награде и сл.

Многи учесници приредбе, а било их је око 30, углавном су и чланови хора. Ученици који су нам се представили певање и свирањем, већином су ученици музичких школа. Присутна публика је имала прилику да чује Катарину Глушицу и Сару Костић, које су свирале на клавиру. Катарина је свирала Менделсонову "Песму без речи"и испричала причу о клавикорду, њеном омиљеном инструменту. Сара је поред свирања испричала занимљивости о чембалу. Катарина Ивановић из 6-2 и Ана Вишњић, из 5-3 су свирале кларинет, а Дијана Драгосављевић из 5-3 флауту. Запажен наступ је имао Василије Глушица из 5-3, који је на саксофону свирао мелодије из цртаног филма "Пинк Пантер" и филмова о Поароу.

Миодраг Савић из 5-1 релативно недавно је почео да свира на бас гитари, као и Анђела Теодоровић из 3-2, која је почела озбиљно да учи хармонику. Између две свирке, наступали су плесачи, песници, глумци, гимнастичари. Три талентоване песникиње, Теодора Обреновић из 5-1, Наталија Јосиповић, из 5-2 и Лана Павловић, из 5-3 читале су своје песме. Лана је своју песму посветила наставници Ани, што је било изненађење за све и ван сценарија.

Николина Ракић из 5-2 тренира гимнастику. Уме да уради шпагу за петицу. Борис Марко Рељић, 5-3 је бриљирао са својим фри стајл плесом, а Драган Томашевић, из 8-2 са својом партнерком, изазвао је право одушевљење публике.

Мала Ђурђа Петровић из 2-3 нас је насмејала својом комедијом о баба Вишњи, чији је сценарио сама осмислила. Тадија Јосиповић, из 6-3 -наш талентовани уметник, показао је своје ликовне радове, од којих су многи награђивани. Певале су нам у дуету и Мина Јовановић и Дијана Драгосављевић из 5-3, песму "Где је онај цветак жути?", као и најмлађи учесник Лара Вучковић из 3-2.

Публика је бурним аплаузом наградила све учеснике приредбе који су са својом наставницом Аном и директором школе, направиле заједничку фотографију за успомену на ово незаборавно вече.

Слике погледајте ОВДЕ

Podelite ovu stranu:
 

ОШ „Соња Маринковић“ - Израда:Кио д.о.о.