28.02.2018.

На концерту Школе за музичке таленте

На љубазан позив директора Школе за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић“, 28.02.2018., четрнаест ученика четвртог разреда присуствовало је концерту Школе за музичке таленте из Ћуприје. За посету концерту, највише су били заинтересовани ученици који похађају музичке школе.

Концерт је организовао Ротари клуб Београд –Калемегдан, који је желео да ученицима ОШ „Вељко Рамадановић“, приушти несвакидашњи музички доживљај. Иначе Школа за музичке таленте у Ћуприји основана је пре 42 године са идејом да, музички изузетно надареној деци, пружи посебне услове за развој њиховог талента. Током десетогодишњег школовања, одабрани ученици, узраста од 6-18 година, стичу припремно, основно и средње музичко образовање, како музичко, тако и опште образовање.

У Школи се негује музицирање на гудачким инструментима: виолини, виоли, виолончелу и контрабасу. Врло је висок критеријум у погледу пријема ученика, јер само најдаровитији могу постати ученици ове престижне школе, а исти критеријуми важе и за избор наставника. Наставу у Школи изводе професори са посебном препоруком Факултета музичке уметности у Београду. Неки од њих су и сами универзитетски професори, прослављени педагози или признати уметници.

Осим наставе Школа има богато развијену такмичарску и концерту делатност. Ученици ове школе годишње одрже преко 30 концерата у земљи и учествују на бројним иностраним турнејама на европским музичким сценама.

Наши ученици су са пажњом пратили концерт и уживали у Баховим соло партитама за виолину, гудачком триу или квартетима Шуберта, Моцарта, и других композитора.

Слике погледајте у галерији

Podelite ovu stranu:
 

ОШ „Соња Маринковић“ - Израда:Кио д.о.о.