12.04.2018.

Поново учимо знаковни језик

У школској 2016/17. години наша школа је била партнер ОШ „Радивој Поповић“ у пројекту НВО „Помоћ породици“, под називом „Победимо тишину заједно!“

Ове године прва заједничка радионица учења знаковног језика одржана је 12.04.2018. у којој је учествовало 23 ученика, 15 ученика првог и другог разреда наше школе и 8 ученика ОШ „Радивој Поповић“. Ученици суседне школе су дошли у пратњи својих наставника, дефектолога Данијеле Мердовић и др Стевана Несторова.

Др Несторов нам је донео и поставио налепницу са азбуком знаковног језика у школском дворишту. Претходни плакат је постављен 02.11.2016.године,али су га уништили вандализа време летњег распуста прошле године. Плакат са азбуком је изазвао велику пажњу ученика боравка и ученици су почели да сами спонтано опонашају слова знаковне азбуке.

У првом делу, дефектолог Данијела Мердовић одржала је интерактивну радионицу учења знаковног језика. Један број ученика, који је прошле године похађао радионице, веома брзо се активно укључио и показао да су веома заинтересовани и да брзо уче.

Ученици су уз помоћ другара из комшијске школе демонстрирали азбуку знаковног језика,коју су наши ученици успешно опонашали. Након тога су покретима показивали своја имена. Веома брзо су прешли на основне конверзацијске фразе: Како се зовеш?, Који си разред?, Које предмете учиш у школи? Именовали су предмете које уче у школи и оне који су им омиљени и др.

Након учења знаковног језика, деца су наставила са ликовном радионицом, коју је водила дизајнер Тијана Миличевић. Ово је била 9. по реду Тијанина радионица у овој школској години. Деца су цртала на теме: „Другари из две школе“ и „Пролеће“.Наши ђаци су нацртали неколико цртежа на којима су симболично представили другарство две школе и желели су да их њихови другари понесу у своју школу. Ученици ОШ „Радивој Поповић“ су узвратили на исти начин и поклонили неколико својих цртежа за школски пано.

Слике можете погледати ОВДЕ

Podelite ovu stranu:
 

ОШ „Соња Маринковић“ - Израда:Кио д.о.о.