11.05.2018.

Пролећдан у ПБШ „Димитрије Давидовић“

Колеге из Правно-биротехничке школе "Димитрије Давидовић" позвали су ученике осмог разреда, заинтересоване за упис у њихову школу, да буду гости на традиционалној манифестацији "Пролећдан", која се већ пету годину одржава у њиховој школи.

Педагог је у петак 11. маја повела три ученика одељења 8-3, јер су остали пријављени ученици били спречени да дођу. Присуствовали смо веома лепо осмишљеној манифестацији на којој је ове године представљена Индија, као гостујућа земља. Амбасадор Индије, Њена Екселенција Narinder Chauhan, у уводном делу свог говора је нагласила да је цивилизација Индије стара 7000 година и да је постојбина једне од најстаријих култура света. Између осталог истакла је да је Индија постојбина санскрита од којег вуку порекло аријевски језици, постојбина јоге и ајурведе, индијске традиционалне медицине. Понудила је помоћ у отварању јога центра у школи. Иначе амбасадорка је поред значајних књига о Гандију,Тагори, донела и Индијски кувар, а лично је и припремила традиционално јело rise and curry, који смо сви дегустирали. Након одржаног говора, Њена Екселенција је у дворишту школе посадила дрво пријатељства каталпу, која ће подсећати ученике и запослене на њено гостовање у школи.

Наши ученици су имали прилику да обиђу просторије школе, а највише су се задржали на штанду школе домаћина, где су им промотерке школе, ученице трећег разреда, уручиле флајер, упознале их са образовним профилима, стручним предметима који се уче у школи, условима рада и уписа у њихову школу, као и о личним утисцима о школи. Наши осмаци су били веома задовољни посетом Правно-биротехничкој школи.

Садржај манифестације:

- Промоција Индије
- Сађење дрвета каталпа
- Осликавање мурала
- Изложба меда, старих заната и органске хране
- Промоција уметничке куће АРТЕ
- Музички програм КУД-ова

- Музички програм индијског плеса
- Сценска минијатура: Путовање матураната на екскурзију
- Промоција пројекта "Деца Сурчина поклањају"
- Промоција ПБШ "Димитрије Давидовић" ученицима осмог разреда
- Промоција виших школа и факултета са територије Београда
- Промоција Центра за заштиту жртава трговине људима

Слике можете погледати ОВДЕ

Podelite ovu stranu:
 

ОШ „Соња Маринковић“ - Израда:Кио д.о.о.