1.10.2018.

Први школски радио прославио пети рођендан

Први школски радио данас је прославио свој пети рођендан. Тачно пре пет година, 1. отобра 2013. године, радио програм је почео да се континуирано емитује у нашој школи у част обележавања 89. годишњице од оснивања Радио Београда. Ученици наше школе су гласали и већином гласова одлучили, да се наш Први школски радио назове „ТУТУРУТУТУ“. Данас ми славимо 5. рођендан нашег Првог школског радија, Радио Београд, свој 94. рођендан, а Телевизија Србије слави 60. рођендан.

Част да први крену са емитовањем радијског програма, ове школске године припала је првом водитељском пару из одељења 3-1, Ленки Бојаџиевски и Андреју Танкосићу, који су се после краће припреме, лепо снашли у водитељској улози. Упознали су ученике поподневне смене са краћим историјатом нашег школског радија.

У првој години емитовања, Први школски радио „ТУТУРУТУТУ“ је свакодневно емитовао програм са сталним рубрикама: „Догодило се на данашњи дан“ и „Честитамо рођендан“. Радио програм су водили ученици шестог, седмог и осмог разреда.

У другој години емитовања, у школској 2014/15. години, радио емисије су свакодневно водили ученици трећег и четвртог разреда, са сталним рубрикама: „Занимљивости из света око нас“, Честитамо рођендан“, специјалне емисије посвећене актуелним празницима или дешавањима у школи. У емитовању 148 емисија, учествовало је 36 спикера, чланова Вршњачког тима млађе смене.

У школској 2015/16. години, трећој години реализације програма нашег радија, емитовала су се два програма. Преподневни програм, који је припремала Редакција старије смене, повремено је емитовала програм са рубрикама: Музика, Мода, Спорт, Обележавање државних и верских празника, Актуелне информације.

Поподневни програм, који је припремала Редакција „Првог школског радија „ТУТУРУТУТУ“, водило је више од 36 ученика трећег и четвртог разреда. Емитоване су емисије: „Популарна наука за децу“, „Честитамо рођендан“, 20 специјалних емисија посвећеним обележавања актуелних датума и догађања, „Популарни чланци из Малог забавника“. Емитовано је укупно 123 радио емисије.

Поред старих, сталних рубрика, које су задржане: „Весели петак завршетак“ и „Честитамо рођендан“, у школској 2016/17. години, уведене су нове рубрике: „Занимљивости о биљкама“, „Занимљивости о животињама“, „Новости из школе“, „Шта кажу мале кефалице“, „Да ли сте чули?“ Школски радио је те године имао укупно 139 радио емисија. Од укупног броја радио емисија, 20 је било специјалних поводом обележавања Дана пријатељства, поводом Дана жена, емисије посвећене Ускрсу, специјална емисија посвећена Дану здравих градова, посвећене завршетку четвртог разреда-читање писмених задатака на тему: После четири године и На завршетку трећег разреда. Радијски програм је водило укупно 40 ученика III и IV разреда.

У прошлој, 2017/18. години, наставили смо са емитовањем радио емисија на исту тему уз ангажовање Вршњачког тима млађе смене. Уведена је нова рубрика: „Приче из историје света“. Једном месечно смо говорили занимљивости о појединим европским државама, а сваког петка, као и претходних година, имали смо емисију „Весели петак завршетак“, у којој смо причали ђачке шале и занимљиве приче из „Малог забавника“. Наравно да смо честитали рођенданe свим ученицима слављеницима, у рубрици „Честитамо рођендан“. У нашим специјалним емисијама причали смо o значајним школским догађајима. Пратили смо редовно и резултате хуманитарне акције „Чеп за хендикеп“ .

А шта смо планирали ове године? Ту тајну ћемо вам открити у сутрашњој емисији.

ТУТУРУТУТУУУУ

Podelite ovu stranu:
 

ОШ „Соња Маринковић“ - Израда:Кио д.о.о.