5.10.2018.

На Међународном сајму 112 EXPO

Двадесет ученика четвртог разреда, у пратњи родитеља и педагога школе, у петак 5.10.2018. учествовало је у радионици „Знањем до сигурности“, у оквиру пројекта: „Доме сигурни доме-Смањивање ризика од природих катастрофа“. „Caritas Srbijе“је ову радионицуорганизовао у оквиру обележавања Светског дана смањивања ризика од природних катастрофа на Београдском сајму. Покровитељ манифестације је био МУП Србије-Сектор за ванредне ситуације.

Едукативна радионица „Зањем до сигурости“, представља скуп активности које је „Caritas“, до сада организовао са ђацима основних школа у Србији. Наши четвртаци су пре две године имали једно такво интерактивно предавање у школи.

По доласку на штанд „Caritasа“, деца су била подељена у три групе: Поплаве, Пожари и Земљотреси и добили потребан едукативни материјал. У разговору са мр Јованом Лончаревић, ученици су могли да кроз игру и различите активности, науче о природним катастрофама које могу да задесе нашу земљу, како настају, како могу да их препознају и како да реагују у случају њихове појаве. Ученици су одговарали на питања водитељке радионице, појединачно извештавали о темама које су проучавали у сликовницама, слагали постер слагалицу од великог броја puzzle делова, на тему назива групе којој су припадали. Вође група су на поклон добиле по један ђачки ранац са школским прибором.

Ученици су организовано прошетали сајамским простором, на коме су била изложена ватрогасна возила, возила хитне помоћи, алати и опрема која секористи у итервенцијама у ванредим ситуацијама, као и за повећање безбедности и заштите здравља на раду.Највећу пажњу им је привукао штанд Сектора за варедне ситуације, где су испробавали чамце за спасавање, кациге, специјална клешта за сечење лима и др.

Сви ученици су добили на поклон мајице са логом пројекта и сликовнице. На крају двоипо часовног дружења, Јана и Виктор су се, у име свих ученика, захвалили љубазним представницима „Caritasа“ на занимљивим радионицама и добијеним поклонима.

Слике погледајте ОВДЕ

Podelite ovu stranu:
 

ОШ „Соња Маринковић“ - Израда:Кио д.о.о.