5.11.2018.

Настављен пројекат "Победимо тишину заједно!"

У нашој школи се већ трећу годину реализује инклузивни пројекат "Победимо тишину заједно!"који је покренула организација „Помоћ породици“. Пројекат је подржао и Градски секретаријат за образовање и дечју заштиту.

Пројекат представља едукативи програм који развија друштвену свест ученика и наводи их да негују културу и толеранцију према особама са инвалидитетом и њихову успешнију социјалну инклузију. Пројекат обухвата заједничке радионице ученика наше школе и ученика ОШ „Радивој Поповић“, чиме ће глува деца те школе која су смештена у интернату, бити боље укључена у локалну заједницу у којој бораве током школовања.

Прваинклузивна радионица у којој је учествовало 14 ученика првог и другог разреда из боравка и 4 ученика ОШ „Радивој Поповић“,одржанаје у понедељак 5.11.2018.у новом термину од 14,15 часова у простору учионице 1-4.Водитељи радионице су били дефектолог Данијела Мердовић и др Стеван Несторов, дефектолог, којима су помагали ученици старијих разреда њихове школе.

Тема радионице је била учење, одн.понављање азбуке знаковног језика,што је било веома једноставно за прошлогодишње полазнике. Гости су нам донели на поклон велики урамљен плакат са знаковном азбуком, јер нам је досадашња табла са плакатом уништена у школском дворишту за време летњег распуста.

У разговору саученицима поменут је и предстојећи празник, Дан толеранције, 16. новембар. Наглашено је да је толеранција прихватање чињенице да људска бића, природно различита по изгледу, говору, понашању, култури и традицији, имају право да буду оно што јесу.

Ученици су личне поруке изразили својим ликовним радовима који ће се ускоро наћи на паноу посвећеном овом празнику.

Слике погледајете у галерији

Podelite ovu stranu:
 

ОШ „Соња Маринковић“ - Израда:Кио д.о.о.