21.11.2018.

Радионица Црвеног крста у трећем разреду

У среду 21.11.2018. у организацији Општинске организације Црвеног крста,одржан је други део пројекта под називом „Смањење ризика и ублажавање последица од елементарних непогода и других опасности“. Пројектом су предвиђена два сусрета волонтера Црвеног крста са ученицима трећег разреда.

Уводни део, у коме су се ученици упознали са темом, реализован 7.11.2018. у сва четири одељења, док је други део одржан 21.11.2018. у простору велике фискултурне сале. Радионицу су одржали волонтери Црвеног крста, шест ученица другог разреда Медицинске школе „Надежда Петровић“, њихова професорка Сања Ивановић и Никола, представник Црвеног крста Земун.

Радионица је била одлично организована, тако да је омогућила максималну активност сваког ученика појединачно. У току два школска часа, два по два одељења су одрадила све предвиђене активности. Професорка Сања је организовала ученике по групама, који су у исто време били ангажовани на сва четири пункта. На једном пункту, ученице Медицинске школе су свакој групи објашњавале како серециклира отпад (папир, метал, стакло, пластика), тако да су ученици вежбали сепарацију отпада у различите пластичне посуде. На другим пунктовима, ученици су се упознали са правилима сналажења у ванредним ситуацијама у случајевима пожара, поплава, земљотреса, шта је потребно да се уради, ашта никако не сме да серади.

Након завршених активности на свим пунктовима, групе су ротиране у исто време, што је омогућило ефикасно коришћење расположивог времена.

Први утисци су показали да су и ученици и њихови наставници били изузетно задовољни одржаном радионицом, на којој су ученици на једноставан начин усвојили знања о сналажењу у ванредним ситуацијама.

И овим путем се захваљујемо Општинској организацији Црвеног крста Земун на укључивању наших ученика у овај пројекат, као и њиховим дивним волонтерима, предвођеним професорком Сањом Ивановић.

Слике погледајете у галерији

Podelite ovu stranu:
 

ОШ „Соња Маринковић“ - Израда:Кио д.о.о.