14.12.2018.

Пројектна настава за четвртаке

У петак 14.12.2018. одржана је приредба за ученике четвртог разреда, коју су припремили наставници и ученици шестог, седмог и осмог разреда, као продукт пројектне наставе. Соња Брецл, наставница српског језика, Снежана Устић, наставница историје, уз мултимедијалну подршку Драгане Сајферт, наставнице информатике, планирале су интердисциплиниран приступ за реализацију теме: Обележавање стогодишњице од завршетка Првог светског рата.

Учесници приредбе су, тумачећи своје улоге, одали почаст нашим славним прецима који су дали своје животе за слободу наше домовине. У униформама војника, пред заинтересованим четвртацима, смењивали су се ликови наших славних војвода, официра, жена бораца, Милунке Савић, хероине Великог рата, пожртвованих болничарки … Стихове песме Милутина Бојића, "Плава гробница", надахнуто је рецитовала Сара Костић, ученица 7-3. Приредба је била конципирана као рекапитулација дешавања током свих ратних година, важни догађаји, велике битке, пропраћене дирљивим стиховима познатих песама "Тамо далеко", "Креће се лађа Француска" и др. уз филмске фрагменте и бројне фотографије.

Приредби је претходила изложба истраживачких радова ученика осмог разреда на тему Великог рата која је постављена у холу школе. Изложбом доминира самостална ликовна изложба радова Тадије Јосиповића, ученика 8-3 и Наталијина рамонда, која симболише ускрснуће српске војске од албанске голготе до славних победа у отаџбинском рату.

У име ученика четвртог разреда захваљујемо нашим наставницима и ученицима на изванредној интерпретацији историјских догађања везаних за Први светски рат, великом труду и надахнућу, са циљем да се од заборава сачувају велике жртве наших предака који нас уче да ценимо слободу, јер човек може да живи достојно само ако је слободан.

Слике погледајте у галерији

Podelite ovu stranu:
 

ОШ „Соња Маринковић“ - Израда:Кио д.о.о.