26.12.2018.

Новогодишњи поклони за баке и деке

Стручно веће наставника разредне наставе у продуженом боравку ове године је планирало израду новогодишњих честитки као поклон нашим најстаријим суграђанима и деци која се лече на Онколошкој клиници.

У среду 26 децембра, шест ученика четвртог, седмог и осмог разреда, у пратњи педагога школе и једног родитеља, посетило је Геронтолошки центар „Бежанијска коса“, са жељом да улешпшају новогодишње празнике бакама и декама. Понели су 140 честитки које су њихови млађи другари из боравка написали и декорисали.

У свечаној сали смо затекли наступ хора и оркестра Дома и групу мушких вокала, који су певали а капела, старе народне песме. Наши ученици су припремили краћи програм којим су увеселили расположену публику. Дина и Дарја Драгосављевић, ученице 7-3 и Катарина Глушица, ученица 8-1, певале су старе изворне народне песме које баке и деке добро познају. Василије Глушица, ученик 7-3, талентовани саксофониста, одсвирао је две композиције на свом инструменту. Његово извођење је изазвало велику пажњу публике, а нарочито дека који свирају дувачке инструменте.

Нина Јоксимовић и Јана Радосављев, ученице 4-3, којима је ово био други наступ у Дому пензионера, разнежиле су баке из публике својим рецитовањем песама о најбољим бакама на свету.

Најдирљивији је био заједнички наступ бака, дека и деце, када су отпевали и одсвирали на својим инструментима песму из Срема, „Диван је кићени Срем“. На завршетку приредбе, ученици су поделили честитке присутним старим особама, које су их много обрадовале. Један број честитки, особље Дома однело је непокретним особама.

У неформалном делу, поред лепог послужења, баке и деке су прилазили деци да им упуте речи похвале за успешан наступ или да дају неку сугестију као старији и искуснији.

Дружење деце и наших старих суграђана било је на обострано задовољство.

Слике погледајте у галерији

Видео записе можете погледати у наставку

Концерт Дом пензионера - 1 ОВДЕ

Концерт Дом пензионера - 2 ОВДЕ

Концерт Дом пензионера - 3 ОВДЕ

Концерт Дом пензионера - 4 ОВДЕ

Концерт Дом пензионера - 5 ОВДЕ

Концерт Дом пензионера - 6 ОВДЕ

Podelite ovu stranu:
 

ОШ „Соња Маринковић“ - Израда:Кио д.о.о.