23.5.2019.

Приредба у Дому за стара лица

Љиљана Филиповић, социјална радницаДома за старе “MeliorVita“, у априлу месецу обратила се нашој школи са жељом да успоставимо сарадњу. Веома радо смо сеодазвали позиву и на задовољство бака и дека, али и наших ученика, одржали приредбу за памћење 21.маја.

У приредби је учествовало укупно 28 ученика, од којих већином ученицимлађих разреда, највише из одељења боравка. Приредба је одржана у простору домске трпезарије у којој сеокупило око 40 бака и дека.Водитељке програма, Дијана и Дарија Драгосављевић, ученице 7-3, укратко су баке и деке у публици упознале са историјатом наше школе и шармантно најављивале учеснике. Приредба је почела са фолклорном тачком наших најмлађих ученика одељења 1-1 који су под будним оком учитељице Ане Новковић, одиграли игру „Дуње ранке“. Наши ученици су развеселили присутне песмом, игром, свирањем на флаути и кларинету, глумом, рецитовањем, познавањем страних језика, али и причањем вицева, прескакањем вијаче на једној нози, мађионичарским триковима са картама, жонглирањем лопте.

Поред утврђених 16 тачака програма приредбе, деца су желела да покажу још неке своје вештине, тако да је приредба потрајала и више од једног сата. Најдирљивији тренутак је био када је наша Дијана запевала песме: „Мој голубе“ и „Јечам жела“. У очима наших старих суграђана заискриле су сузе, сећајући се добро знаних песама из њихове младости. Баке и деке су спонтано запевали заједно са Дијаном.

На крају приредбе учитељ Живко се у име домаћина захвалио нашим ученицима и наставницима на предивној приредби. Деца су им са радошћу поделилапоклоне - честитке са цртежима и порукама, које су бакама и декама припремили наши ученици првог и другог разреда са својим учитељицама из боравка.Деца су им поклонила и декорисане медењаке да се засладе после ручка. Остатак времена деца су провела у разговору са бакама и декама, којима је, по речима социјалне раднице, долазак деце донео пуно среће и радости. Растали смо се уз обећање да ћемо им поново доћи у посету.

Љубазни домаћини су на крају боравка, приредили лепо послужење за децу и присутне наставнике.

Фотографије са приредбе можете погледати ОВДЕ.

 

ОШ „Соња Маринковић“ - Израда:Кио д.о.о.