3.6.2019.

У Историјском музеју

У организацији „Центра за добровољни рад и помоћ деци -Дуга“ у петак 31.маја 2019. четрнаест ученика наше школе,узраста 5-7.разреда, упратњи педагога и два родитељаиз Савета родитеља, посетило је изложбу посвећену завршетку Првог светског рата у Историјском музеју Београда. Поред наших ученика, посета је била организована и за четири ученика ОШ „Вељко Рамадановић“ који су дошли у пратњи родитеља.

Изложба је стручним вођењем младих историчара Николе и Бориса, као и својом оригиналном поставком, оставила снажан утисак на наше ученике, јер им јеближе дочарала амбијент ратних дешавања. Ученици су секреталиимпровизованим рововима са бодљикавом жицом, у којима су имали прилику давиде фотографије и оригинална документа, импровизовани ратни штаб команде српске војске. Уз помоћ 3D апликација имали су прилику да виде оригиналне документарне филмове из тог периода, да се уз помоћ специјалних „наочара“ нађу у Аписовој затворској соби и сл.

Наши ученици, иако још нису на часовима историје учили о Првом светском рату, умели су да тачно одговоре на бројна питања водича кроз музејску поставку. Задовољни и пуни утисака, поносни на своје славне претке,ученици су се вратили до школе.

Фотографије са приредбе можете погледати ОВДЕ.

Podelite ovu stranu:
 

ОШ „Соња Маринковић“ - Израда:Кио д.о.о.