10.6.2019.

Са „Дугом“ у Зоолошком врту

У нашој школи ученици имају прилику да вежбају своје предузетничке способности.У оквиру „Дугиног“ пројекта „Дружимо се и учимо“,ученици су на четири специјалне радионице декорисали новогодишње и ускршње медењаке, које су продавали на Земунском кеју две суботе у децембру 2018. и две суботе пред ускршњи распуст.Медењаци су у време празника веоматражена роба.

Од зарађеног новца ученици су испланирали да посете Зоолошки врт и да сезасладе у посластичарници, Посета је организована 8. јуна 2019. Окупило се 22 ученика узраста 2-8. разреда, од којих је већина учествовала у декорацији медењака. Ученике су водиле: Весна Унгуровић, координатор „Дуге“ и Олга Брдар, педагог школе.

Ученици су на путу до Зоо врта имали прилику да прошетају самим центром града, да виде знамените зграде попут Конака књегиње Љубице, Саборне цркве, зграду Патријаршије,најстарију српску кафану „?“, основну школу „Краљ Петар I“,да сепоиграју у Калемегданском парку и да уживају у скоро двочасовној посети животињама.

Поред слонова и мајмуна, највећу пажњу деце су привукли нови становници Зоо врта, перуански пингвини, који су се „доселили“ пре две-три недеље из западних предела Јужне Америке.

Након узбудљиве вожње трамвајем, стигли смо до Булевара и до најстарије посластичарнице у нашем граду, „Пеливан“, где је свако дете изабрало сладолед по жељи. Након краћег одмора и веселог ћаскања у ресторану на отвореном, кренули смо пут школе.

Фотографије са приредбе можете погледати ОВДЕ.

Podelite ovu stranu:
 

ОШ „Соња Маринковић“ - Израда:Кио д.о.о.