11.6.2019.

Систематски преглед кичме и стопала

Институт за ортопедско-хирушке болести „Бањица“ у новембру прошле године понудио је школи бесплатан скрининг преглед кичменог стуба и стопала за ученике 4-8. разреда. До реализације прегледа дошло је 11. јуна, јер смо у међувремену прикупљали сагласности родитеља и чекали слободан термин лекара.

Екипа лекара, специјализанатаортопедије: др Јасна Плећевић, др Томислав Станојчић и др Борис Зекић, прегледалаје укупно 369 ученика. Циљ прегледа је био да се на време уоче евентуални почеци деформитета кичменог стуба, кукова или стопала ученика. Иако је 41 ученик добио упут за детаљнији преглед код дечјих ортопеда Института „Бањица“, утисак лекара је био веома позитиван. Додатни специјалистички преглед подразумева тачнију процену, евентуално укључивање физикалне терапијеили давање савета родитељима да деца сама код куће вежбају. Сматрамо да је један од разлога доброг стања коштано-зглобног система наших ученика и велики проценат укључености ученика у активности спортских клубова.

Родитељи ученика који су добили обавештење од лекара у школи да је неопходан додатни специјалистичко-консултативни преглед на Институту „Бањица“, потребно је да узму одговарајући упут без термина у Дому здравља „Земун“ и да се обрате за преглед стопала четвртком пре подне, а за преглед кичменог стуба петком пре подне.

Podelite ovu stranu:
 

ОШ „Соња Маринковић“ - Израда:Кио д.о.о.