1.10.2019.

Шести рођендан Првог школског радија

У уторак 1.10.2019. прославили смо 6. рођендан нашег Првог школског радија. Први спикерски пар из одељења 3-1, Катарина Орловић и Огњен Медић, први пут пред микрофоном, веома успешно су се снашли у улози водитеља радијског програма.

Подсећамо вас да је радио програм почео да се први пут емитује у нашој школи 1. октобра 2013. године у част обележавања 89. годишњице од оснивања Радио Београда. Ученици наше школе су гласали и већином гласова одлучили, да се наш Први школски радио назове „ТУТУРУТУТУ“.

Ми смо данас прославили 6. рођендан нашег Првог школског радија, а Радио Београд, свој 95. рођендан. У част рођендана Радио Београда желимо да вас упознамо да се први радио програм у Србији, емитовао три пута недељно из радио станице у Раковици, почев од 1. октобра 1924. године. Сваког уторка, четвртка и суботе од 18.45 до 19.45. преношени су концерти, читане вести, рекламе, водостање и берзански извештаји. Вести су припремали новинари "Политике" и "Дневних новости", а музички део програма дирекција Београдске опере.

Ове школске године настављамо са седмом годином емитовања програма Првог школског радија. Током септембра месеца, на часовима одељењског старешине у трећем и четвртом разреду, одабрани су одељењски медијтори, који чине Вршњачки тим млађе смене. Одељењски медијатори, поред улоге посредника у вршњачким сукобима, имаће задатак да буду и спикери Првог школског радија, да брину о хуманитарној акцији „Чеп за хендикеп“, да уређују школске паное и да се баве другим активностима.

У овој школској години увели смо нове рубрике, посебне за трећаке и посебне за четвртаке.

Трећаци ће читати вести нове рубрике школског радија: „За зналце радозналце – Завиримо у свет знања!“, а четвртаци: “Двадесет изузетних девојчица које су промениле свет“ и “Двадесет изузетних дечака који су променили свет“.Чућемо занимљиве приче из живота светски познатих научника, спортиста, музичара, глумаца, сликара, балерина, који су својим делима постали славни.

Наравно да ћемо сваког петка, као и претходних година, имати омиљену емисију „Весели петак завршетак“, у којој ћемо причати ђачке шале, занимљиве приче и вицеве за децу. Наравно да ћемо у нашој сталној рубрици „Честитамо рођендан“, честитати рођенданe свим ученицима, слављеницима.

У нашим специјалним емисијама причаћемо o значајним датумима, празницима, дешавањима у школи. Пратићемо редовно и резултате хуманитарне акције „Чеп за хендикеп“, као и успехе наших ученика на такмичењима у школи ван школе.

Видео запис можете погледати ОВДЕ

Podelite ovu stranu:
 

ОШ „Соња Маринковић“ - Израда:Кио д.о.о.