6.10.2019.

Изложба буба на Пољопривредном факултету

У организацији "Центра за добровољни рад и помоћ деци-Дуга" девет ученика четвртог, шестог и осмог разреда је у недељу 6. октобра 2019. посетило Пољопривредни факултет. Поред педагога, ученике је пратила Весна Унгуровић, координатор "Дуге" и Снежана Драгосављевић из Савета родитеља школе.

Повод за посету факултету била је јединствена изложба стара педесет година, под називом "У свету буба", коју је приредила катедра за ентомологију у сарадњи са Домом културе. Ученици су имали ретку прилику да разгледају различите врсте инсеката, њихове ларве, лутке, различите врсте лептира, од којих је највећи утисак оставио афрички мега лептир. Деци је било најинтересантније да на длану руке држе једну врсту афричког скакавца, који је од миља добио име Теодора. Ученици су имали прилику да поставе бројна питања професорима факултета и студентима волонтерима и да са пажњом саслушају одговоре на постављена питања.

Поред изложбе, ученици су имали прилику да испред цркве Архангела Гаврила у Земунском парку разгледају постамент који је влада Републике Јерменије поклонила нашем граду поводом страдања неколико припадника РВ и ПВО који су погинули 12.12.1988. године у авионској несрећи, носећи хуманитарну помоћ јерменском народу. Постамент је и симбол страдања и пријатељства два народа. Приликом недавне посете председника Јерменије, испред постамента су положени венци.

Слике погледајте у ГАЛЕРИЈИ

Podelite ovu stranu:
 

ОШ „Соња Маринковић“ - Израда:Кио д.о.о.