8.10.2019.

Инклузивна радионица у Дечијој недељи

Пријатељи деце Београда су поводом Дечије недеље, 8.10.2019.године, организовали инклузивну радионицу у простору ОШ „Сава Јовановић Сирогојно“. Радо смо се одазвали позиву Снежане Костић, директора школе, да се придружимо њеним ђацима, тако да је одлучено да у ликовној радионици учествује 13 ученика трећег и четвртог разреда. Радионица са истим називом као и слоган Дечије недеље 2019., „Да право свако-дете ужива лако“, трајала је један сат.

Радионица је почела међусобним упознавањем и поред имена, сваки учесник је изводио и неки посебан покрет, који су сви остали у групи понављали. Ученици 4-1, Милан Родић, Андреј Танкосић и Марко Теслић, заједно су одрецитовали пригодну песму посвећеној Дечијој недељи.

Ученици су седели заједно за столовима и следећи упутства водитеља радионице, правили маске за лице користећи обиље понуђеног материјала. При том су имали сталну помоћ волонтера Пријатеља деце Београда и Земуна.

У другом делу радионице, ученици су декорисали свемирски брод, који је са залепљеном сламчицом на позадини, омогућио деци, да дувањем кроз сламчицу, постигну да свемирски брод полети.

На крају дружења, деца су се послужила слаткишима и са продуктима радионице вратила задовољна у школу.

Слике погледајте у ГАЛЕРИЈИ

Podelite ovu stranu:
 

ОШ „Соња Маринковић“ - Израда:Кио д.о.о.