18.10.2019.

Шеста година пројекта „Лепота је у различитости“

У нашој школи се већ шесту годину реализују тродневне креативне радионице енглеског језика у оквиру пројекта „Лепота је у различитости“. Водитељи радионица су углавном студенти који су ангажовани у организацији „Flex“ и који су једну школску годину похађали неку америчку средњу школу. Ове године, као и претходне, радионице је веома успешно водила Марија Такић, студент прве године ФДУ.

Пројекат је реализован у периоду 16-18.10.2019. године и окупио је 24-27 ученика из сва четири одељења четвртог разреда. Сања Бојовић и Вања Јаблан, наставнице енглеског језика, одабрале су ученике који су веома успешни у учењу енглеског језика. Радионице су трајале по један школски час у поподневној смени. Родитељи ученика су упознати са садржајем пројекта и дали су сагласност својој деци за учешће у радионицама.

Садржај радионица:

Радионица (16.10.2019.) тема: Шта је култура? Уочавање стереотипа, предрасуда, боље разумевање различитих култура, развијање толеранције за различитост.

Након почетног међусобног представљања, водитељ радионице је поделила ученике у шестгрупа и дала им задатак да представе људе, али и друге елементе културе у некој од задатих земаља, у: Русији, Кини, Мексику, Француској, САД-у и Египту. Након завршетка заједничког постера, групе су представиле своје радове о одабраним државама и међусобно се допуњавали.

Радионица (17.10.2019.) тема: Учење корисних речи и фраза на страним језицима. Зашто је важно знати више страних језика? У интеракцији са ученицима, водитељ радионице је децу упознала са корисним фразама на руском, шпанском, грчком, француском и јапанском језику. Научене нове речи и фразе, ученици су одмах примењивали у међусобним дијалозима.

Радионица (18.10.2019.), тема: Забавна радионица – учење популарног плеса тзв. line dance. Током завршне радионице, ученици су имали могућност да се забаве онако како то чине њихови вршњаци у свету у слободно време, тако да су у малој фискултурној сали имали могућност да плешу познате, али и да науче кораке нових игара. Ученици су били веома задовољни садржајем радионица и дружењем са Маријом.

Слике погледајте у ГАЛЕРИЈИ

Podelite ovu stranu:
 

ОШ „Соња Маринковић“ - Израда:Кио д.о.о.