20.11.2019.

Песнички таленти наше школе

Културно-издавачки центар „Српска кућа“ из Пожаревца, на челу са уредником Братиславом Батом Голићем, већ годинама афирмише стваралаштво младих песника, ученика основних и средњих школа, као и студентске омладине. Претходних неколико година слали смо радове наших ученика: Исидоре Драгојловић, Анђеле Миљевић, Теодоре Томић и других ученика. Радови ученика су објављивани у зборнику радова „Сто младих талената Београда“.

Пре неколико месеци смо на конкурс „Српске куће“ послали радове нашег талентованог песника Милана Родића, тада ученика 3-1, као и Теодоре Томић, ученице 8-1. Миланова песме су вицкасте, сликовите и плене својом динамиком и веселим разиграним стиховима. Теодорини стихови осликавају душевну патњу, чежњу, жал за изгубљеном љубављу.

Приређивач Братислав Голић је објавио Миланову песму „Погледај“ и Теодорину песму „Наш растанак“ у „Зборнику књижевног стваралаштва младих Србије и дијаспоре“ за 2019. годину.

Захаваљујемо „Српској кући“ и њеном уреднику Братиславу Голићу на прилици да се афирмишу млади песнички таленти Србије, као својеврсној подршци деци у писању и уживању у лепоти стваралаштва.

Podelite ovu stranu:
 

ОШ „Соња Маринковић“ - Израда:Кио д.о.о.