20.12.2019.

Приредба у Дому за старе особе „MeliorVita“

„Новогодишња приредба за баке и деке“

(20.12.2019. у 11,00)

Водитељи приредбе: Дијана и Дарија Драгосављевић, 8-3

Поштована публико, драге баке и деке,

Ми смо ученици Основне школе: „Соња Маринковић“. Први пут смо били код Вас у гостима у мају месецу ове године, када смо вам представили нашу школу. Радујемо се што смо поново са Вама. Дошли смо Вам у посету, са жељом да вам честитамо Нову годину и да Вам улепшамо новогодишње празнике.

Преносимо Вам поздраве наших наставника и другара из школе, који су за Вас припремили мало изненађење, једну малу новогодишњу чаролију.

Приредба коју смо припремили је наш заједнички поклон Вама за Нову годину. Послушајте наше другаре!

Приредба може да почне!

Тачке приредбе

1 Николина Миливојевић и Олга Павловић, ученице 4-4: „Новогодишња песма“, Душка Радовића

2.Aнастасија Мрђеновић, Мартина Склепић, ученице 1-4: Џез балет тачка

3.Петар Дудић, ученик 3-1: Вицеви и шале

4 Анастасија Мрђеновић, Мартина Склепић, ученице 1-4- песма: „Сини јарко сунце са Косова“

5 Дијана и Дарија Драгосавављевић, ученице 8-3- песме: „Жубор вода жуборила“ и „Маријо делив бела кумријо“ уз свирање на флаути

6 Михаило Пишчевић: Вицеви

7 Наши трећаци су претходних месец дана имали задатак да истражују славне личности прошлости наше Србије. Свако дете је одабрало личност која му се највише допала. Учитељи су их упутили које изворе информација да користе. Ђаци су се потрудили и да пронађу фотографије славних личности из наше историје и културе и да направе лепе паное.

Родитељи су им помагали да припреме костиме и реквизите за улоге личности које тумаче, преслишавали их научени текст. Када је све било добро увежбано, родитељи су имали прилику да уживају у представи коју су им приредила њихова деца.

8 Славне личности наше прошлости:

-Богдан Живковић,ученик 3-3 и његов помагач, брат Никола, 4 године: Филип Вишњић, гуслар

-Нина Јокић, ученица 3-1: Moнахиња Јефимија, жена деспота Угљеше Мрњавчевића, сведок косовског страдања

9 Дивна Цвијановић и Нина Јокић, ученице3-1: „Густа ми магла паднала“ и „Што се вије нане“

Славне личности наше прошлости:

-Богдан Стојановски, ученик 3-4: Вук Стефановић Караџић

-Петар Дудић, ученик 3-1: Доситеј Обрадовић, писац басни и наш први министар просвете

-Христина Спасић, ученица 3-3: Драга Љочић, прва жена лекар у Србији

-Уна Марић, ученица 3-4: Милева Марић Ајнштајн, математичар

-Хана Држаић, ученица 3-3: Оља Ивањицки, сликар

10 Борис Марко Рељић, ученик 8-3: Модеран хип-хоп плес

11 Катарина Глушица, 1 разред Графичке школе: „Синоћ ми је ружа процветала“ уз свирање на гитари

12 Дијана Драгосавављевић, ученица 8-3- песма: „Мој голубе“

Наша приредба је завршена. Молимо Вас да остане на својим местима, јер

наши другари желе да Вам уруче наше поклончиће, које смо као мали знак

пажње, припремили за Вас.

Приредба у Дому за старe “Meliorvita“

Након прве одржане приредбе у Дому за старе “ Meliorvita“, у мају месецу ове године, учесници приредбе, пуни утисака желели су да поново дођу у посету бакама и декама и да им одрже нову приредбу. Нова година је била згодна прилика да поново посетимо Дом и да бакама и декама ученици понесу новогодишње честитке за добро здравље и расположење, новогодишње украсе за јелку, коју су урадили наши ученици у боравку, неколико примерака последњег броја школског часописа, као и прелепог Снешка Белића, поклон ученика 1-1.

У приредби је учествовало укупно 18 ученика, како старијих, тако и млађих. Приредба је одржана у простору домске трпезарије у којој се окупило преко тридесет бака и дека. Након поздравног говора, водитељке програма, Дијана и Дарија Драгосављевић, ученице 8-3, најављивале су тачке програма и учеснике. Приредба је почела са „Новогодишњом песмом“ Душка Радовића, коју су рецитовале Олга Павловић и Николина Миливојевић, ученице 4-4, да би се затим ређале дивне изворне народне песме, које су певале сестре Драгосављевић и наша средњошколка Катарина Глушица, али и девојчице из 1-4 и 3-1, Дијанино свирање на флаути, Борисов хип-хоп плес, џез балет девојчица из 1-4, стари и најновији Петрови, Богданови и Михаилови вицеви, који су одлично забавили публику.

Окосницу приредбе чинила је тачка: Славне личности наше прошлости, о којима су наши трећаци истраживали у оквиру пројектне наставе. Деца су била сјајна у тумачењу својих улога, али највећу пажњу је привукао четворогодишњи брат Богдана Живковковића из 3-3. Богдан је тумачио улогу слепог гуслара Филипа Вишњић и при том му је мали Никола „помагао“. Показао је бакама и декама како се свира на гуслама и изазвао је велике симпатије свих присутних.

На крају програма, Љиљана Пилиповић, социјални радник, у име корисника Дома се захвалила на предивној приредби свим ученицима и наставницима који су је припремали, као и осталим ученицима и учитељима који су послали честитке и украсе за јелку. Затим су ученици са великом радошћу поделили честитке са новогодишњим жељама, како присутним бакама и декама, тако и онима у собама, који нису били у стању да присуствују приредби.

Остатак времена деца су провела у разговору са бакама и декама, направили пар фотографија са њима. Љубазни домаћини су на крају наше посете, приредили лепо послужење за децу и присутне наставнике.

Слике погледајете у галерији

Погледајте видео у видео

Погледајте видео у видео

Podelite ovu stranu:
 

ОШ „Соња Маринковић“ - Израда:Кио д.о.о.