29.1.2020.

Даске које живот значе

Тридесета позоришна премијера Студио Центра „Епска фантастика“, у којој главну улогу глуми Михајло Лазић, ученик 7-3, одржана је 29.01.2020. у сали Американа у Дому омладине.

Позоришна представа „Епска фантастика“, рађена је по ауторском тексту младог драматурга Ђорђа Косића. Овај занимљиви позоришни комад говори о (не) разумевању народне епске поезије и њеног приближавања младим генерацијама, али и односима међу вршњацима, толеранцији, разумевању потреба другара.

Кроз причу о ученицима једне београдске основне школе, који су добили од наставника задатак да за дан школе направе приредбу на тему народне епске поезије, јунаци у представи суочиће се са проблемом разумевања и самом формом епске поезије. На веома духовити начин, ликови у представи, који су врло препознатљиви, покушаће да своје вршњаке заинтересују за овај вид песничког изражавања, користећи модерне елементе као средство за препознавање и рзумевање догађаја. Михајло, у улози младог редитеља, покушава да своје другаре мотивише на рад и припрему представе.У представи се откривају лични проблеми сваког од њих, као и лоши међусобни односи који им не дозвољавају да функционишу као уигран тим. Током проба, од једне незаинтересоване групе ученика, постају тим који је у стању да представу изведе на оригиналан начин.

Представа је намењена ученицима 5-8. разреда, а колико је блиска ученицима овог узраста, видело се по рекацијама Михајлових другара из школе, који су дошли да га подрже, али и присутних тринаестогодишњака из других школа. У сјајној глуми својих вршњака, препознали су нека своја понашања, што је изазивало праву буру смеха.

Све похвале Михајлу на сјајном тумачењу улоге младог редитеља и неоспорном глумачком таленту, који ће га вероватно и професионално определити ка даскама које живот значе.

Препоручујемо ову позоришну представу ученицима седмог и осмог разреда.

Podelite ovu stranu:
 

ОШ „Соња Маринковић“ - Израда:Кио д.о.о.