20.5.2020.

ПРВИ ШКОЛСКИ РАДИО, 136. ЕМИСИЈА - ШКОЛСКА РАДИО ЕМИСИЈА 20.05.2020.

TУТУРУТУТУУУ!

Добар дан. Са вама и у ванредном стању, ваш Први школски радио.

Ја сам Драган Анокић, а ја самВукашин Дутина. Ми смо 1. водитељски пар дечака из одељења IV-3.

Данас је среда20. мај, наша 136. емисија у овој школској години.

Нико се није родио славан.Чак и они људи који су дали велики допринос напретку човечанства најпре су били деца. Многи од њих су у почетку наилазили на невероватне тешкоће. Када су одрасли, показало се да су им управо те тешкоће биле мотив да наставе даље, да остваре своје снове и постигну успехе по којима их и данас памтимо.

У причама које вам пишемо сазнаћете о животу многих људи, шта су радили у животу, какви су били као особе, не само као одрасли који су се прославили својим достигнућима, већ још важније, када су били отприлике твојих година и када нико није слутио шта ће све постићи у животу.

Можда ћеш увидети да је неко од њих помало и сличан теби. Поведи се његовим примером и открићеш да си и ти исто то: изузетан дечак који ће када порасте постићи изузетне ствари!

Наша стална рубрика „20 изузетних дечака који су променили свет“

Данас ћемо почети причу о једном изузетном дечаку који је, када је порастао, постао први човек на свету који је видео нашу планету Земљу из свемира, а то је руски космонаут Јуриј Гагарин.

Јуриј Гагарин је рођен у једном руском селу 1934. године. Ко је пре 12. априла 1961. године помислио да ће син обичног столара и млекарице бити први човек који ће одлетети у свемир.

„Ништа ми није било лако, то је сигурно.Када сам имао само седам година моје село и моју домовину Совјетски Савез, окупирали су немачки нацисти.Не само што су нам одузели земљу, већ су нас избацили из наше куће, па смо две године морали да станујемо у колиби направљеној од блата.Та кућица није била већа од свемирске капсуле у којој сам касније летео око наше планете, а у њој је живело нас шесторо, моји родитељи, ја и троје моје браће и сестара.

Било ми је чак забрањено да идем у школу.Што је било још горе, моји старији брат и сестра су били послати у радне логоре у Пољској. Поново сам их видео тек после рата, када сам на срећу поново могао да идем у школу.“

Желиш ли да будеш као Јуриј? Буди истрајан и одлучан у остваривању својих циљева!

Наша стална рубрика: Честитамо рођендан

Данас је диван дан нашим другарима: Николини Перазић из II-2, Иви Ђорђевић из III-2, Катарини Бореновић из IV-1 и Мирославу Павловићу из I-1.

Драги:Николина, Иво, Катарина и Мирославе, другари из одељења и млађе смене вам желе срећан рођендан!

Сутрашњу емисију Првог школског радија,у којој ћемо завршити причу о Јурију Гагарину, руском авијатичару и космонауту, изузетном дечаку, који када је порастао, постао први човек који је видео нашу планету Земљу из свемира.

Емисију ће водити 2. водитељски пар дечака из одељења IV-3, Борис Милосављевић и Стефан Новаковић.

Довиђења до сутра!

ТУТУРУТУТУ!

Podelite ovu stranu:
 

ОШ „Соња Маринковић“ - Израда:Кио д.о.о.