03.6.2020.

ЗАХВАЛНОСТ СЕСТРИНСТВА МАНАСТИРА ЖИЧА

Захвалност сестринства манастира Жича ученицима наше школе

У мартовском броју часописа „Светосавско звонце“ објављен је чланак под називом „О малом јунаку и људима доброг срца“ у којем монахиње манастира Жича изражавају захвалност ученицима и наставницима наше школе који су учествовали у хуманитарној акцији помоћи једном сиромашном дечаку, који живи са слепим оцем и баком.

Акцију прикупљања помоћи породици дечака је покренуло сестринство манастира Жича, дирнуто изјавом учитељице дечака, ученика првог разреда из једног околног села, да дечак долази у школу гладан. Школа је обезбедила оброк дечаку али су монахиње желеле да помогну његовој породици која је без прихода и покренуле су акцију прикупљања помоћи преко часописа „Светосавско звонце“ и школских вероучитеља.

На иницијативу наше вероучитељице Невенке Филиповић, акција је покренута у јануару ове године и врло брзо је прикупљено око 90 000 динара које је упућено сестринству манастира.

Овог пута желимо да се захвалимо родитељима наших ученика који су својим новчаним прилозима научили своју децу да покажу саосећање са тешким животом малог дечака и хришћанско милосрђе према људима у невољи. Такође, желимо да захвалимо на учешћу у акцији и свим наставницима и запосленима у школи, а посебно вероучитељици Невенки Филиповић, која је у име свих нас организовала ову племениту акцију.

Текст о малом јунаку и лјудима доброг срца прочитајте на:

О малом јунаку и људима доброг срца

Podelite ovu stranu:
 

ОШ „Соња Маринковић“ - Израда:Кио д.о.о.